top of page

Telefoonhouders en de Nederlandse wet

Fietsen met een telefoon veboden?

Ja. Fietsen met een telefoon in je hand is verboden. Gelukkig zijn er toch nog alternative zodat jij en ik gewoon muziek kunnen luisteren of kunnen navigeren op de fiets.

Mag je met je telefoon op de fiets?

Vanaf 1 juli 2019 is het verboden om elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, navigatiesystemen, tablets of muziekspelers vaste houden tijdens het fietsen. Dit heeft het kabinet bepaald. Handsfree bellen, navigeren en muziek luisteren is wel toegestaan. Kun je nou echt niet zonder je telefoon op de fiets dan mag je als je stilstaat de telefoon of ander mobiel elektronisch apparaat vasthouden en gebruiken. Of je kunt ervoor kiezen om een telefoonhouder te kopen. Hier vind je de beste telefoonhouders van 2019

Boete bellen op de fiets 2019

 

Je mag tijdens het fietsen handsfree muziek luisteren, navigeren of bellen. Bijvoorbeeld via oordopjes die je kunt bedienen aan het snoer. Het is niet toegestaan om je telefoon in je hand te bedienen op de fiets. Tijdens het bellen is het niet toegestaan om je telefoon te klemmen tussen je oor en hoofd. Een boete bedraagt 95 euro en de kans dat je hier op word betrapt is zeker in het begin erg groot. Er wordt namelijk veel gecontroleerd op fietsers die even snel denken te kunnen kijken op hun telefoon. Van die 95 euro kon je veel beter een telefoonhouder kopen voor een tientje. 

Boete telefoon op fiets leeftijd

Is het nou leeftijds verbonden zo'n boete? Dat is een vraag die ik vaak krijg. Het antwoord is ja en nee.  Iedereen krijgt een boete als ze betrapt worden met het kijken naar hun telefoon op de fiets. Maar ben je onder de 16 jaar dan wordt een boete gehalveerd dus betaal je nog maar 45 euro. Kinderen onder de 12 jaar kunnen niet zomaar een boete krijgen in Nederland. Als nog is een telefoonhouder stukke goedkoper ;)

Telefoonhouder op de fiets toegestaan?

 

In Nederland is het WEL toegestaan om een telefoonhouder te hebben en te gebruiken op de fiets. Dit is over het algemeen een goede oplossing voor als je muziek wilt luisteren, navigeren of bellen op de fiets. Ben jij nou op zoek naar de beste telefoonhouder? Hier vind je de beste telefoonhouders van 2019. Heb je liever een waterdichte telefoonhouder op de fiets zodat je telefoon zelfs beschermt is in de regen? Dan kun je die hier vinden.

Veilig fietsen

 

Het is natuurlijk het allerbelangrijkste dat je veilig op de fiets zit! Dus ik raad het zeker niet aan om even te kijken op je telefoon tijdens het fietsen. Je riskeert hiermee je eigen leven maar ook riskeer je een boete. Super zonde dus wat je makkelijk kunt voorkomen met een telefoonhouder.

Telefoon fietsen boete

Fietsen met een telefoon is verboden

 

Sinds 1 Juli 2019 is het verboden om te fietsen met een telefoon in je hand. Je kunt hier een boete voor krijgen van 95 euro.. Ik had altijd muziek in mijn oren dus af en toe wil ik naar het volgende nummer maar ook dit mag niet meer. Of even snel kijken welke kant je op moet fietsen. Een vriend van mij is laatst beboet omdat hij op zijn telefoon zat tijdens het fietsen. Daarom ben ik deze website gestart zodat jullie dit niet overkomt. Gelukkig zijn er alternatieve zodat jij niet beboet word en toch op je telefoon kunt kijken tijdens het fietsen. 

Een telefoonhouder voor op de fiets

 

Een telefoonhouder voor op de fiets is de oplossing. Ik hoor je al denken mag dat wel? Ja. Een telefoonhouder op de fiets is toegestaan. Hiermee riskeer je niet meer een boete. Ik heb alvast voor je een top 5 gemaakt met de beste telefoonhouders. Dat artikel kun je hier lezen

Boete telefoon fietsen

Hoeveel kost zo'n boete nou eigenlijk? Als je betrapt word op het fietsen met je telefoon kun je een boete krijgen van 95 Euro. Dit is natuurlijk super zonde van het geld! Van dat geld had je wel een paar telefoonhouders kunnen kopen ;) 

Boete telefoon op fiets leeftijd

Wat veel mensen denken is dat er een minimale leeftijd aan zit. Dit is NIET het geval. Kinderen onder de 16 jaar hebben wel een gelukje als ze betrapt worden. Zodra kinderen onder de 16 jaar betrapt worden word de boete gehalveerd. En kinderen onder de 12 jaar kunnen geen boete krijgen. Een gehalveerde boete is alsnog vele malen duurder dan een telefoonhouder. Dus twijfel niet om er een te kopen.

bottom of page